ПригодиТема дня

Підопічному Сєнкевича за співпрацю з окупантами загрожує довічне ув'язнення

Обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора комунального підприємства “Миколаївська ритуальна служба” Олександра Сагайдака за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, поєднаної з незаконним обігом зброї ( ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України), повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що директор комунального підприємства сприяв діяльності окупаційних військ рф, що розташовані на території тимчасово окупованого м. Херсона, співпрацював із представниками спецслужб рф та за їх завданням вчиняв дії, направлені на нанесення шкоди державній безпеці України.

“Зокрема, зрадник надавав списки загиблих військовослужбовців ЗСУ, персональні дані та контактні номери мобільних телефонів співробітників правоохоронних органів України та військовослужбовців ЗСУ, інформацію щодо оборонних та фортифікаційних споруд у місті Миколаєві, у т.ч. захисного озброєння Збройних Сил України (засобів маскування) – радіолокаційних кутових відбивачів для імітації, розміщених у місті. Пересуваючись на власному автомобілі по місту, він знімав на телефон вказані об’єкти із зазначенням місця їх розташування та передавав окупантам”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, чоловік перевозив у власному автомобілі гладкоствольний самозарядний пістолет, а також корпус наступальної осколкової ручної гранати РГД-5 промислового виготовлення військового призначення, що містить вибухову речовину – тротил.

Зараз зловмисник перебуває під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавленням волі  уз конфіскацію майна.

Нагадаємо, що Сагайдака затримали у жовтні минулого року на нараді за участі міського голови Олександра Сєнкевича.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button