Суспільство

В Україні реалізують проект "модульний міст" - частину переправ отримає Миколаївщина

Модульними мостами зможе проїхати і легковий, і вантажний транспорт

Цей материал також доступний

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України та корпорація The Conflict and Development Foundation за підтримки гранту від The Howard G. Buffett Foundation розпочинають спільний проект “Модульний міст”, який допоможе налагодити логістику пріоритетними дорогами країни завдяки встановленню модульних конструкцій на місці зруйнованих внаслідок війни мостів.

Як повідомляє Центр транспортних стратегій, йдеться про переправи у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях. Відповідний Меморандум підписали голова Агентства відновлення Мустафа Найєм та Йозеф Кінг – виконавчий директор CDF.

Фундація профінансує постачання 9 модульних мостів.

CDF придбає необхідне мостове обладнання у компанії Acrow Corporation, яка спеціалізується на виробництві модульних і тимчасових мостів для будівництва та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

“Цей проект – потужна підтримка невідкладного відновлення транспортної інфраструктури України американськими партнерами. Такі модульні конструкції надзвичайно варіативні, придатні для багаторазового використання та легко збираються. Наприклад, щоб змонтувати одну переправу, достатньо команди з 5-10 осіб. Так само просто конструкцію можна демонтувати і перевлаштувати на іншій локації, коли Агентство отримає змогу повноцінно відбудувати об’єкт”, – зазначив Мустафа Найєм.

Модульними мостами зможе проїхати і легковий, і вантажний транспорт. На них виробник заздалегідь наніс шар асфальтобетонного покриття.

CDF також профінансує навчання українських фахівців особливостям монтажу мостів від компанії-виробника.

Інструктори Acrow мають досвід роботи зі зведення мостів в Афганістані і знають про складні умови зведення мостів під час конфлікту.

На сьогодні Агентство змогло забезпечити функціонування 85 тимчасових переправ на дорогах країни. Ще 3 – у роботі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button