Суспільство

Миколаївський університет готує майбутніх офіцерів ЗСУ

У МНУ ім. Сухомлинського на кафедрі військової підготовки зараз навчаються 44 студенти

Цей материал також доступний

У Миколаївському національному університеті імені Василя Сухомлинського на кафедрі військової підготовки станом на 27 квітня навчаються 44 студенти. Майбутніх офіцерів ЗСУ навчають топографії, інженерії, користуванню зброєю та бронетанковій підготовці. Про “Суспільному” розповів завідувач кафедри Анатолій Іванченко.

“Дуже актуально, ви розумієте. Ми готуємо офіцерів. Держава знаходиться в стані війни — кадри офіцерські дуже необхідні. У зв’язку із тим, що бойові дії у Миколаєві були, дуже багато молоді виїхало. Звідси і йде проблема набору студентів, і зрозуміло, що оскільки маленький набір, то проблематично випускати офіцерів в достатній кількості”, — сказав Анатолій Іванченко.

Студенти вчаться стріляли із різного типу зброї, вивчають топографію, інженерію та проходять бронетанкову підготовку. Анатолій Іванченко говорить, що практичні заняття — раз на тиждень.

“Заняття у нас відбуваються практично кожен день, але в нас зараз змішана форма навчання. Коли проводяться зайняття практичні, то групи визиваються на кафедру. Військова справа: людина не може вивчити зброю, якісь боєприпаси, коли не візьме руками, не подивиться на нього, не розбере і не виконає якусь вправу”, — розповів Анатолій Іванченко.

На першому курсі кафедри військової підготовки навчається Назар. Студент говорить, що з дитинства мріяв стати військовим.

“Навчаємось ми перший рік на військовій кафедрі. Сподобалась професія, то думаю, чому б не стати офіцером Збройних Сил України, тим паче це зараз така дуже потрібна професія. Заняття проходять об’ємно. Ще з дитинства подобались військові фільми, тому з плином часу вирішив, що я хочу стати офіцером”, — сказав Назар Кашперук.

Вже дев’ять місяців триває військова підготовка студента Михайла. Хлопець розповів, що в майбутньому отримає звання командира механізованого взводу.

“Я вже вчусь дев’ятий місяць. Саме ця кафедра мені підходить. Спеціальність — командир механізованого взводу. Переважно у нас дистанційне навчання, ми збиралися взимку для практичного зайняття і от другий раз зараз”, — сказав Михайло Харченко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button