Пригоди

Завдав майже 3 мільйони збитків: через скандальну закупівлю генераторів підлеглому Сєнкевича оголосили підозру

Мова про закупівлю управлінням під керівництвом Олександра Герасимені

Цей материал також доступний

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру Олександру Герасимені – посадовій особі управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

“За даними слідства, підозрюваний, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, забезпечив проведення процедури закупівлі дизельних генераторів за завищеними цінами та без використання електронної системи “Prozorro”. Зазначене призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів на суму майже 3 млн грн. Вирішується питання щодо відсторонення його від займаної посади та обрання запобіжного заходу”, – повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Про цю ж інформацію повідомили в Відділі комунікації поліції Миколаївської області.

“Викрили протиправну діяльність 56-річного посадовця Миколаївської міської ради слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу співробітників управління служби безпеки України за процесуального керівництва обласної прокуратури. У ході розслідування поліцейські встановили, що начальник відділу захисту населення і території управління міської ради, будучи відповідальним за організацію та проведення процедур закупівель на момент укладання договору, закупив генератори за завищену суму, чим заподіяв бюджетній установі збитку на суму 2 696 000 гривень”, – йдеться у повідомленні.

Зараз вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що Миколаївська мерія замовила до кінця зими 67 генераторів за сильно завищеною ціною. Після скандалу мер Олександр Сєнкевич начебто відсторонив начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Олександра Герасименю.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button