Суспільство

В Україні вже створили єдиний держреєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів

Проте станом на сьогодні він не містить повної бази всіх військовозобов'язаних громадян

Цей материал також доступний

Для ефективного введення військового обліку в Україні запроваджений Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів, повідомляє ТСН. Реєстр був створений для того, щоб зацифрувати ведення облікових даних військовозобов’язаних. Це дозволить автоматизувати процес отримання інформації про військовозобов’язаних, даних щодо їх реєстрації проживання, відомостей про їхній сімейний стан, будь-які зміни.

28 березня 2022 року був затверджений порядок ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Оскільки він почав функціонувати недавно, станом на сьогодні він не містить повної бази всіх військовозобов’язаних громадян. Все через те, що до цього часу весь облік військовозобов’язаних вівся “на папері”, а чимало громадян взагалі ніколи не перебували на військовому обліку.

Крім того, що Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів ще до кінця не сформований, законодавчо не визначено механізму отримання повісток через цей реєстр чи через ту ж “Дію”.

“Законодавством не визначено й можливості вручення повісток онлайн, тому не потрібно лякатися і терміново видаляти мобільний застосунок “Дія” зі смартфона”, — запевняє юрист Владислав Юрчак.

Тому з огляду на це сьогодні повістки вручають в громадських місцях та блокпостах.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button