Суспільство

На Миколаївщині продовжують встановлювати модульні будинки для тих, хто втратив житло

В одному будинку можуть жити п'ятеро людей

Цей материал також доступний

У селищі Партизанське Первомайської об’єднаної територіальної громади на Миколаївщині станом на 25 квітня встановлюють модульні будинки для тимчасового проживання людей, які втратили житло внаслідок обстрілів окупаційною армією. В одному будинку можуть жити п’ятеро людей, про що кореспондентам “Суспільного” розповів начальник Первомайської селищної військової адміністрації Максим Коровай.

Монтажем модульних будинків займається підрядна організація. На встановлення одного будинку витрачають близько восьми годин.

“Підлогу збираємо з піддонів. Все, в принципі, екологічне. Підлога з піддонів, каркас алюмінієвий та панелі утеплені. Все закручується на хомутах (все пластикове, раз і два). Зверху закривається утеплювачем, 100 міліметрів скловати. На дерев’яний каркас – скловата, і, в принципі, все”, — розповів працівник підрядної організації Іван.

За словами Івана, підрядники навчалися встановлювати модульні будинки у Рівному. Найголовніша умова користування такою домівкою — дотримання правил пожежної безпеки.

“Дотримано всіх запобіжних заходів. Вогню всередині немає. Олійний радіатор, сонячні панелі для заряджання батареї, якщо немає електрики. І 220 Вт також підведено. В принципі, проблем немає, якщо дотримуватись усіх заходів безпеки”, — сказав Іван.

Станом на 25 квітня, на Первомайську громаду виділили десять модульних будинків.

“Два будинки пішли на Благодатне, тому що там зараз проживає десять осіб, але фермер який займається своїм господарством він ще п’ятьох людей привезе і тобто два будиночки, які вмістять до десяти осіб будуть їм тимчасовим прихистком”, — розповів начальник Первомайської селищної військової адміністрації Максим Коровай.

“Думаю, що ще близько 10-20 будинків ми отримаємо для жителів п’яти населених пунктів. Нам допомагають районна та обласна військові адміністрації”, — додав він.

Чекають на модульний будинок Любов, її донька Таміла та трирічний онук Іван. Будинок цієї сім’ї зруйновано російськими обстрілами. Родина облаштувала побут в стайні.

“Очікуємо, що у нашому подвір’ї буде будиночок. Вони дають на пів року всього, може дадуть нам на рік, а то і на більше. А якщо зробимо кухню, все відновимо, то тоді дамо людям, бо теж потрібно. Ділитись потрібно ж”, — говорить жителька Партизанського Таміла.

Шість будинків розмістили у центрі села Партизанське.

Любов з онуком Іваном на подвір’ї пошкодженого будинку

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button