Пригоди

Свою провину визнав: у Миколаєві судять місцевого мешканця, обвинуваченого у колабораціонізмі

Чоловік свою провину визнав у повному обсязі

Цей материал також доступний

У Центральному районному суді міста Миколаєва відбулось перше судове засідання по суті у справі Сергія Городецького, якого звинувачують у розповсюдженні матеріалів з пропагандою комуністичного режиму та в публічному запереченні збройної агресії рф проти України, про що із зали суду повідомили кореспонденти “Суспільного”.

“Продовжуємо суть розгляду обвинувального акту за обвинуваченням Городецького Сергія, який звинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки, – прим. ред.), частиною 1 статті 111-1 (колабораційна діяльність, – прим. ред.) Кримінального кодексу України”, — сказав суддя Сергій Медюк.

Відповідно до обвинувального акту, як розповів прокурор Захар Вільчак, на початку квітня 2022 року обвинувачений розмістив та закріпив на своїй особистій сторінці в мережі Facebook фотоматеріали з комуністичною символікою. Окрім цього, чоловік опублікував на своїй сторінці у Facebook допис, де заперечував збройну агресію та окупацію частини території України.

Сергій Городецький свою провину визнав у повному обсязі.

За клопотанням захисника, для підготовки обвинуваченого до показів у засідання оголошено перерву. На наступному судовому засіданні, яке відбудеться 2 травня 2023 року, допитуватимуть обвинуваченого, свідків та досліджуватимуть письмові докази, – повідомив суддя Сергій Медюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button