Пригоди

СБУ арештувала 18 млн кубометрів газу компаній Новинського: блакитне паливо хотіли відчужити на користь третіх осіб

Співробітники СБУ викрили злочинну схему і заблокували її

Цей материал також доступний

За матеріалами Служби безпеки накладено арешт на 18 мільйонів кубометрів газу, який компанії проросійського олігарха Вадима Новинського зберігали у сховищах АТ «Укртрансгаз» та намагались відчужити на користь третіх осіб для уникнення санкцій Ради національної безпеки та оборони України.

Загальна вартість арештованих обсягів блакитного палива становить більше ніж 144 млн грн. Щоб уникнути санкцій РНБО, Новинський перереєстрував власні газовидобувні підприємства на декількох афілійованих осіб, які безпосередньо пов’язані з рф. Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Втім, співробітники СБУ викрили злочинну схему і заблокували її. У межах кримінального провадження за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності”, – йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Розслідування проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що в 2018 році уряд РФ розширив список санкцій – до нього внесли і миколаївських нардепів, і власника ЧСЗ Новинського. В 2019 році голова Миколаївської ОДА Стадник погодив Новинському землевідведення для «Порту Очаків» на оренду 1,7 га. В січні 2023 року Зеленський ввів санкції проти екс-нардепа Новінського та інших представників РПЦ.

А минулого тижня СБУ арештувала майно екс-нардепа Новинського на понад 3,5 млрд грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button