Суспільство

На очищення води в 2023 році з бюджету Миколаєва направлять майже 38 мільйонів

Всього у місті наразі функціонують 145 систем очищення води, які потребують постійної промивки

Цей материал також доступний

На обслуговування, утримання та ремонти систем очищення води у Миколаєві, завдяки яким мешканці міста набирають питну воду, у 2023 році планують направити з бюджету 37,6 мільйона гривень. Ця сума закладена у програмі «Доступна вода», яку винесуть на розгляд депутатів Миколаївської міськради наступної сесії, передають «НикВести». Всього у місті наразі функціонують 145 систем очищення води, які потребують постійної промивки.

«Протягом терміну експлуатації мембранні елементи систем очищення води піддаються впливу розчинних і малорозчинних сполук, що містяться у воді. Найбільш поширеними забрудниками води, яка обробляється зворотним осмосом, є карбонат кальцію (крейда), сульфати кальцію (гіпс), барію і стронцію, окисли заліза, марганцю, міді, нікелю, алюмінію тощо, полімеризований кремній, неорганічні/органічні або змішані колоїдні відкладення, органічні відкладення природного походження, штучні органічні сполуки, такі як антискаланти, дисперганти, катіонітні поліелектроліти, мікробіологічні відкладення, такі як водорості, пліснява, гриби тощо», — зазначено у документі.

Таким чином, кошти планують направити на проведення роботи з виконання ремонту та модернізації елементів систем очищення води на постійній основі; забезпечення обслуговування та утримання системи очищення води на постійній основі; оплату послуг з технічного обслуговування, обслуговування та утримання установок з доочистки води (систем очищення води) балансоутримувачам.

Ініціатором і розробником програми є департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради. Якщо її приймуть, він буде і основним виконавцем. Також серед співвиконавців є ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», комунальне підприємство Миколаївської міської ради «ДЄЗ «Пілот» та управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button