ПригодиТема дня

У Миколаєві п'яний солдат з автомата убив офіцера

Суддя побачив порушення підслідності та кваліфікації злочину

Цей материал також доступний

Центральний районний суд Миколаєва виправдав солдата, який у стані алкогольного сп’яніння розстріляв командира танкового батальйону.

Про це йдеться в рішенні суду.

Вбивство сталося 28 липня. Солдат Валентин Гандебура, перебуваючи у стані сп’яніння, зайшов у польову кухню на території місця тимчасової дислокації в Миколаєві та затіяв суперечку з майором, під час якої чергою вистрілив у офіцера з табельного автомата. Останній загинув.

Солдат свою провину визнав і погодився з матеріалами слідства, висловивши жаль через те, що сталося. Алкогольне сп’яніння він пояснив тим, що його товариш по службі мав день народження. У крові солдата на момент інциденту було 1,93 проміле алкоголю.

Агресію до офіцера він пояснив тим, що за документами солдати мали отримати нову форму, а за фактом –  не отримали. У ході суперечки офіцер зауважив, що солдат п’яний і пригрозив військовою службою правопорядку. Помітивши автомат, офіцер взявся за пістолет, але солдат пустив автоматну чергу.

Дії обвинуваченого кваліфікували за частиною 1 статті 115 КК (Умисне вбивство). Справу вела поліція.

Проте суддя побачив порушення підслідності та кваліфікації злочину, адже вбивство сталося під час несення військової служби і тому має розслідуватись за іншою статтею, і не поліцією, а ДБР. Тому суд визнав солдата невинним в умисному вбивстві та звільнив з-під варти.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button