Економіка

Україна домовилась з Польщею про відновлення транзиту продовольства та зерна

Повідомляє Міністерство економіки України

Цей материал також доступний

Сьогодні, 18 квітня, Польща та Україна відновили переговори щодо транзиту українського продовольства та зерна. В результаті обговорень країнам вдалося досягти домовленостей щодо транзиту українського зерна через Польщу.

Про це повідомила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко за підсумками перемовин, які відбулись у Варшаві після того, як польський уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження імпорту і транзиту через територію Польщі сільськогосподарських товарів з України.

“За результатами переговорів було вирішено, що транзит українських сільськогосподарських товарів через територію Польщі буде розблоковано у ніч з четверга 21 квітня на п’ятницю 22 квітня поточного року”, – розповіла міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона уточнила, що зараз уряд очікує офіційну комунікацію від польської сторони щодо технічних аспектів транспортування української продукції територією Польщі.

При цьому, як розповів польський міністр сільського господарства Роберт Телус, його країні вдалося розробити механізми, щоб під час транзиту зерно не залишалося в Польщі. Він уточнив, що для цього буде запроваджено спеціальну систему моніторингу.

“Перевезення українського зерна через Польщу будуть опломбовані електронними пломбами з GPS”, – додала вона.

Нагадаємо, що заборона на транзит українського збіжжя територією Польщі була запроваджена минулого тижня через те, що частина української агропродукції залишалась на території цієї країни і створювала цінову конкуренцію польським фермерам.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button