Уряд схвалив продовження проекту ЄІБ щодо розвитку системи водопостачання та водовідведення в Миколаєві

Минулого тижня банк схвалив виділення додаткового фінансування у розмірі 20 млн євро на проект

Цей материал також доступний

Кабінет міністрів ухвалив рішення, яке дозволить продовжити проект з Європейським інвестиційним банком щодо відновлення роботи “Миколаївводоканалу”, про що під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“На порядку денному маємо рішення, яке дозволить продовжити проект з Європейським інвестиційним банком для відновлення “Миколаївводоканалу”. Це допоможе покращити систему водопостачання та водовідведення у місті, особливо в контексті руйнувань, які вчинили там російські терористи”, – сказав голова уряду.

Нагадаємо, що минулого тижня Європейський інвестиційний банк схвалив виділення додаткового фінансування у розмірі 20 мільйонів євро на розвиток системи водопостачання та водовідведення в Миколаєві.

Як додали представники водоканалу, поточні роботи включають реконструкцію водоочисних споруд у місті, реконструкцію та підвищення ефективності першої черги водопровідної насосної станції підприємства та будівництво сховища для довгострокового зберігання осаду на Миколаївських очисних спорудах.

Основна мета проєкту – відновити міську інфраструктуру водопостачання та забезпечити миколаївців надійним чистим водопостачанням, а також відновити каналізаційні споруди. Старі водяні насоси на насосній станції водопостачання першої черги замінять на більш енергоефективні. Це і перехід на систему низьковольтного електропостачання, встановлення сучасних трансформаторів, заміна насосних агрегатів на енергоощадні сучасні насоси, встановлення частотних перетворювачів, нових силових кабелів, встановлення системи автоматизації, йдеться у повідомленні водоканалу.

“На додаток до поточного проєкту, ЄІБ підтримує Програму розвитку муніципальної інфраструктури України технічною допомогою для “Миколаївводоканалу” у розробці техніко-економічного обґрунтування для забезпечення подальшого сталого водопостачання для Миколаєва”, – зазначив керівник Групи управління та підтримки програми Павло Пахолко. – Ми всі знаємо, що Миколаїв зазнав серйозних руйнувань та пошкоджень, але ми ніколи не залишали місто, і разом з ЄІБ ми робимо все можливе, щоб якнайбільше допомагати Миколаєву. Цей проєкт не просто дуже важливий – він є життєво необхідним. Ми будемо далі працювати та знаходити оптимальні шляхи для належного забезпечення Миколаєва питною водою”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button