Пригоди

У Миколаєві військові за півроку незаконно забрали понад 60 автомобілів

Протягом чотирьох місяців з початку повномасштабної військової агресії рф

Цей материал також доступний

Керівництво військової частини у Миколаєві підозрюють у незаконному відчуженні автомобілів. Про це йдеться у постанові Заводського районного суду. Обвинувачем виступає Державне бюро розслідувань.

У тексті постанови вказується, що незаконне відчуження автомобілів відбувалося протягом чотирьох місяців – з початку повномасштабної військової агресії рф до 1 червня 2022 року.

«З 24.02.2022 по 01.06.2022 посадовими особами військової частини з порушенням вимог ст. 7 Закону України “Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного або надзвичайного стану”, п. п. 2.3, 2.4, 3.1.3 Положення про військове господарство Збройних Сил України, затверджене наказом Міністра оборони України №300 від 16.07.1997, в умовах воєнного стану було скоєно перевищення службових повноважень, а саме незаконно відчужено та передано третім особам понад 60 одиниць автомобільної техніки», – йдеться в ухвалі суду.

Встановлено, що в частині документально оформили надходження 70 та передачу 64 машин іншим підрозділам. Під час перевірки ж з’ясувалося, що фактично в частині перебувають лише 23 автомобілі. 21 автомобіль нібито повернули власникам, але будь-яких підтверджуючих документів на місці не було.

Розслідування також встановило, що керівник частини – капітан 2 рангу – не організував бухгалтерський облік військового майна. Документи були оформлені з порушеннями, за допомогою яких неможливо підтвердити або спростувати достовірність проведення операцій з отримання та передачі автомобілів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button