ПригодиТема дня

Наводив "Калібри" на Миколаїв: 48-річному коригувальнику присудили 11,5 років за гратами

Зловмиснику призначено покарання Заводським районним судом м. Миколаєва

Цей материал також доступний

До 11 років 6 місяців за ґратами засуджено чоловіка за корегування вогню окупантів по позиціям ЗСУ у Миколаєві крилатими ракетами «Калібр». Про це повідомляють у Миколаївській прокуратурі.

“За публічного обвинувачення прокурорів Миколаївської обласної прокуратури 48-річного жителя міста Миколаєва визнано винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування підрозділів ЗСУ з метою передачі інформації державі-агресору та визнанні правомірною і виправдуванні збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 114-2, ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Доведено, що чоловік у липні 2022 року, будучи активним учасником Телеграм-каналу проросійської спрямованості, декілька разів поширив у ньому інформацію про розташування на території міста бойових позицій ЗСУ із зазначенням конкретних координат.

Як встановили слідчі, на початку літа минулого року російська спецслужба залучила його до негласної співпраці через представника «мдб днр». Зловмисник збирав розвідані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Насамперед ворожий поплічник намагався виявити бойові позиції артилерії та системи протиповітряної оборони ЗСУ. Крім того, в особистій переписці із знайомими миколаєвець поширював дописи про підтримку дій російських військових на території України.

Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника на початку серпня минулого року у ході контрдиверсійних заходів на Миколаївщині.

Судом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування проводило СБУ.

Обвинувальний вирок виніс Заводський районний суд міста Миколаєва. Вирок ще не набув законної сили, оскільки є час на його апеляційне оскарження.

 

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button