Суспільство

ОВА без тендерів виділить 15,6 млн на проекти реконструкції водогону та дюкеру в Миколаєві

Орієнтовна сума будівельних робіт з реконструкції визначена в розмірі 1,2 млрд грн

Цей материал також доступний

Департамент містобудування, архітектури та капбудівництва Миколаївської обласної військової адміністрації уклав 11 договорів на розробку проектів реконструкції водогону в Миколаєві загальною вартістю 15,6 млн грн, – повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на систему ProZorro.

Для виконання проєктної документації обрали чотирьох підрядників, без конкурсу та використання електронної системи, також чиновники скористалися можливістю не публікувати договори. Ремонтуватимуть ділянки головних водогонів Миколаєва діаметром 500, 600 та 1000 мм загальною довжиною близько 22 км. Розташовані вони від очисних споруд у Корабельному районі до проспекту Героїв України. Також планується повна заміна дюкеру по дну Інгулу у мкр. Соляні.

Найбільше (чотири підряди) отримала ФОП Ольга Вороніна. По три контракти підписали з ТОВ “Конкорд Проект” та ТОВ “Центральний проектний інститут міста Миколаєва“. Ще один – з “Проєктною компанією “Альянс“.

У департаменті містобудування, архітектури та капбудівництва в коментарі журналістам запевнили, що обирали підрядників за найвигіднішою для бюджету ціновою пропозицією:

“Проведено моніторинг комерційних пропозицій на розробку проєктно-кошторисної документації. При розгляді пропозицій перевага надавалась пропозиціям з меншою ціною виготовлення ПКД (проектно-кошторисної документації, – ред.) з експертизою”.

Усі обрані виконавці зареєстровані у Миколаєві, троє з чотирьох не мають помітного досвіду роботи на ринку держзамовлень до війни. Винятком є фірма «Конкорд Проект», в якої підписано 15 договорів на загальну суму майже 27 млн грн. Зокрема, компанія має контракт на розробку проєктно-кошторисної документації багатоквартирного будинку для ВПО в Первомайську вартістю 10 млн грн. До речі, 23 березня строк дії договору продовжили до кінця 2023 року.

“Ділянки для першочергової реконструкції запропонував балансоутримувач – МКП “Миколаївводоканал”. Попередньо орієнтовна сума будівельних робіт з реконструкції визначена в розмірі 1,2 млрд грн, але після розробки проєктної документації та її експертизи може бути змінена”, – повідомила журналістам радниця голови Миколаївської ОВА Вікторія Олійник.

Фінансування реконструкції планується, зокрема, коштом, державного бюджету. Тому міськрада передала функції замовника на виконання проєктних та будівельних робіт департаменту містобудування, архітектури і капітального будівництва Миколаївської ОВА. Також міська рада погодила надання 21,5 млн грн субвенції з місцевого бюджету на розроблення проєктно-кошторисної документації з експертизою для відновлення мереж водопостачання у Миколаєві.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button