Суспільство

На Миколаївщині збирають перше модульне містечко для людей, які втратили житло через війну

Повідомив омбудсман Дмитро Лубінець

Цей материал також доступний

Мешканцям Миколаївської та Херсонської областей, чиє житло зазнало сильних руйнувань внаслідок російських обстрілів, продовжують доставляти тимчасові модульні будинки.

Як повідомив омбудсман Дмитро Лубінець, перші такі будинки почали збирати на Миколаївщині, куди прибули вантажі з необхідними складниками. Зокрема, у Чорноморській сільській громаді планують створити ціле модульне містечко й уже встановили перші будинки на території стадіону.

Ще 26 мобільних будинків встановили на Херсонщині: 25 — у селі Посад-Покровський, один — у селі Східне.

Перші такі будинки вже почали збирати на Миколаївщині. Усі територіальні громади області отримали вантажі з комплектуючими матеріалами. В Чорноморській громаді планується створити модульне містечко, де вже встановлені перші будинки на території стадіону. Це надасть можливість місцевим жителям, чиї оселі постраждали, отримати тимчасове житло та розпочати відновлення своїх домівок.

У селі Посад-Покровський на Херсонщині вже встановлено 25 мобільних будинків, один – у селі Східне, на території домоволодіння одного з місцевих мешканців, чиє житло було пошкоджено.

Реалізація проєкту здійснюється за сприяння Офісу Омбудсмана в межах пропозиції Координаційного центру ЄС з реагування на надзвичайні ситуації (ERCC) та Шведської служби цивільного захисту (MSB). Це важлива допомога постраждалим від конфлікту на сході України, яка допоможе їм отримати тимчасове житло та почати відновлення свого життя.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button