Пригоди

Гауляйтеру села на Миколаївщині, який допомагав окупантам та здавав патріотів України, оголосили підозру у держзраді

Він забезпечував окупантів паливом, їжею, дровами та розповідав про наявні матеріальні цінності односельців

Цей материал також доступний

Служба безпеки України заочно оголосила підозру 45-річному мешканцю Миколаївщини Олексію Кондратюку, який був гауляйтером села Вавилове під час окупації росіянами населеного пункту, передає ПН.

Слідство встановило, що Кондратюк самостійно вийшов до окупантів з пропозицію надавати всіляку підтримку. росіяни за співпрацю пообіцяли йому посаду старости села, дали змогу безперешкодно пересуватися по окупованій частині Миколаївщини та Херсонщини, його магазин міг продовжувати торгувати у селі, у ньому часто розміщувалися окупанти. Також вороги видали гауляйтеру вогнепальну зброю та набої.

Колаборант підбурював жителів Вавилового підтримувати окупантів з обіцянками “кращого життя”.

Також Кондратюк забезпечував окупантів паливом, їжею, дровами та розповідав про наявні матеріальні цінності односельців.

Крім того, зрадник активно супроводжував росіян по місцевості, розповідав про вигідні позиції та здавав інформацію про українських захисників, розміщав на території місцевого підприємства.

Гауляйтер допомагав окупантам проводити «фільтраційні заходи» – він розповідав про місцевих жителів з проукраїнської позицію, учасників АТО, військовослужбовців, яких в подальшому викрадали росіяни та допитували з застосуванням сили.

Дії Олексія Кондратюка кваліфіковані за частиною 1 статті 111 («Державна зрада»), частиною 4 статті 111-1 («Колабораційна діяльність»), частиною 1 статті 111-2 («Пособництво державі-агресору») Кримінального кодексу України. За це йому загрожує до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Крім магазину, з відкритих даних відомо, що Олексій Кондратюк також володіє фермерським господарством «Капітал» з реєстрацією у Снігурівці.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button