Пригоди

Коригував вогонь по школах у Миколаєві: зловмисник отримав вісім років за ґратами

Ним виявився колишній начальник служби охорони інфраструктурного об’єкту

Цей материал також доступний

До восьми років позбавлення волі засудили жителя Миколаєва, який коригував ракетні удари російських загарбників по закладах освіти (професійних закладах освіти, загальноосвітніх школах, дитячих садках тощо). Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Саме за «наводкою» коригувальника російські окупанти завдали ракетний удар по двох місцевих школах. Унаслідок ворожої повітряної атаки обидві будівлі були повністю зруйновані.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у серпні минулого року під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах області.

За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 8 років ув’язнення.

— За даними слідства, коригувальником виявився колишній начальник служби охорони одного з інфраструктурних об’єктів обласного центру. Після початку повномасштабного вторгнення російська воєнна розвідка дистанційно залучила його до негласної співпраці. У поле зору гру він потрапив через свою активність у прокремлівських телеграм-каналах, де неодноразово публікував свої коментарі на підтримку збройної агресії РФ, – повідомили в СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань); та ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). 

Вирок ще не набув законної сили, оскільки є час на його апеляційне оскарження.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button