У Балабанівському урочищі лісівники та рятувальники тренувалися гасити пожежі

Відпрацьовували координацію дій при гасінні умовної лісової пожежі на площі 250 кв.м. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Рятувальники та пожежні філії “Миколаївське лісове господарство” державного підприємства “Ліси України” показали кореспондентам Суспільного координацію дій при гасінні умовної лісової пожежі на площі 250 квадратних метрів. Навчання відбулись у Балабанівському лісництві.

Лісничій Леонід Шульга говорить, що 30 років пропрацював майстром лісу на Кінбурнській косі і має великий досвід боротьби з лісовими пожежами. Після повідомлення про загоряння в лісі на місце події відправляються бійці найближчої державної пожежно-рятувальної частини та пожежні лісництва. За словами Шульги, координують спільні дії лісівники. “І це тисячі пожеж. Буває, що в день по 10 пожеж. Це необережне поводження людей з вогнем — недопалки, які люди кидають у ліс, і одразу починається пожежа. Ми вже розуміємо, звідки, яка пожежа: низова, верхова, — і розподіляємо правильно людей, щоб її швидко загасити”, — розповів він.

Леонід Шульга
Леонід Шульга

Рятувальник Ігор Івасиков працює у системі Державної служби з надзвичайних ситуацій вісім років. Чоловік говорить, що найбільш масштабна пожежа, в гасінні якої брав участь, сталася минулого літа біля села Ковалівка. Масштаби нинішніх навчань — менші. “У навчанні взяв участь розрахунок — чотири бійці та пожежний автомобіль “МАЗ”, який несе на борту вісім тонн води”, — розповідає Ігор.

Ігор Івасиков
Ігор Івасиков

Під час спільних навчань витратили близько двох тонн води. А весь процес тривав сім хвилин.

Загальна площа лісів філії “Миколаївське лісове господарство” — 21 тисяча гектарів. Простягаються вони від Кінбурнської коси до Новоодещини.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button