Політика

Миколаївщину відвідала міністр економіки Юлія Свириденко

За її словами, із пріоритетів на цей рік – розмінування територій, відновлення житла та економіки через програми кредитування, грантової підтримки

Цей материал також доступний

У четвер, 6 квітня, у Миколаївській області з робочим візитом перебувала перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, яка зустрілася з начальниками Миколаївської та Херсонської обласних військових адміністрацій Віталієм Кімом й Олександром Прокудіним, промисловцями та підприємцями регіонів.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної військової адміністрації, під час зустрічі учасники обговорили фінансову підтримку бізнесу, зокрема, грантове фінансування та кредитування підприємств, гуманітарне розмінування територій, практичні аспекти реалізації порядку визначення шкоди та збитків, завданих збройною агресією рф тощо.

Віталій Кім зазначив, що проблематику необхідно розділити на дві частини – державні підприємства та приватний сектор.

“Для державних підприємств, які існують у Миколаївській та Херсонській областях надважливо зараз відродити своє функціонування повною мірою. Що стосується приватного сектору, специфіка Миколаївського регіону у тому, що все віддали на оборону області – запаси продукції зі складів, кошти тощо. Тому наразі задача – це відновити спроможність заробляти”, – зазначив Кім.

Зі свого боку Свириденко розповіла про першочергові напрямки роботи.

“Із пріоритетів на цей рік – розмінування територій, відновлення житла та економіки через програми кредитування, грантової підтримки. Нам потрібно працюючий бізнес та робочі місця, тому що близько двох мільйонів українців наразі безробітні”, – сказала вона.

Крім того, під час візиту Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко з керівництвом Миколаївської та Херсонської ОВА відвідали завод “Східний” групи компаній “Agrofusion”, який постраждав внаслідок збройної агресії, та провели зустріч з аграріями Миколаївщини.

Також Юлія Свириденко ознайомилася з роботою координаційного штабу з очищення територій Миколаївської області від вибухонебезпечних предметів та розмінуванням земель сільськогосподарського призначення піротехнічними підрозділами.

За результатами візиту вона надала доручення обласним адміністраціям акумулювати проблематику обговорених напрямків та звернення підприємств. У свою чергу, виходячи з отриманої інформації, Міністерство економіки надасть відповідні рішення для покращення ситуації. За словами Свириденко, проблематика областей, де велися активні бойові дії або були окуповані території, є специфічною у порівнянні з іншими регіонами, тому всі сили будуть направленні на розв’язання задач для подальшого розвитку їх економіки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button