Пригоди

Командир взводу на Миколаївщині погрожував насильством підлеглим та вимагав з них гроші

Йому оголосили підозру

Цей материал також доступний

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру взводу однієї з військових частин ВМС ЗСУ за фактами вимагання чужого майна з погрозою насильства, прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно; непокори та застосування насильства щодо підлеглого. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

“Встановлено, що головний сержант з квітня по серпень 2022 року, погрожуючи застосуванням насильства, вимагав та одержав від підлеглих військовослужбовців понад 240 тис. грн за відмову від проведення стосовно них службових розслідувань та усунення штучних перешкод з проходження служби. Зухвало порушуючи наказ командира частини, під час бойової готовності, підозрюваний, за неправомірну вигоду в сумі понад 385 тис. грн, надав протиправні дозволи на убуття у звільнення дев’ятьом військовослужбовцям.

Крім того, у вересні 2022 року, демонструючи уявну перевагу над підлеглим, він застосував насильство, вдаривши його кулаком у передпліччя, чим спричинив тілесні ушкодження”, – йдеться у повідомленні.

Наразі до суду готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у Миколаєві.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button