Пригоди

У Харківській області мобілізували студента денної форми навчання

Студента денної форми Павла Д. навчання мобілізували, незважаючи на те, що він мав відстрочку.

Про це повідомляється в  Єдиному державному реєстрі судових рішень .

Хлопець навчався на стоматологічному факультеті Полтавського державного медичного університету. Проте у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки у Харківській області, де студент перебував на обліку, вирішили його мобілізувати.

Молода людина вирішила оскаржити наказ військкома, адже студенти денної форми навчання мають відстрочку від мобілізації до закінчення вишу, про що йдеться у ст. 23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Як  пише  Судово-юридична газета, згідно з іншою статтею закону, призовники, військовозобов’язані, резервісти у разі зміни їхнього сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи, посади зобов’язані особисто у семиденний термін повідомити про зміни свого статусу у відповідні органи, де вони перебувають на військовому обліку.

У суді наголосили, що на час мобілізації не було встановлено, що хлопець був студентом денної форми навчання.

Суд також зазначив, що судовим розглядом не встановлено, що на час виникнення спірних правовідносин Павло Д. повідомляв ТЦК, що він став студентом денної форми навчання.

Тому працівники військкомату, на думку суду, не мали підстав вважати, що хлопець не підлягає призову на військову службу під час мобілізації. Відповідно, у командира військової частини були відсутні підстави не зарахування його до штату військової частини.

Тому суд вирішив, що права молодої людини порушено не було. Він може заперечити рішення протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button