ПригодиТема дня

"Російська є для мене рідною", - у Миколаєві колаборант просив суд надати йому перекладача

Також він просив суд замінити склад прокурорів

Цей материал також доступний

У Центральному районному суді міста Миколаєва 4 квітня продовжили засідання по суті у справі Юрія Арбатського, якого обвинувачують у держзраді, а саме в поширенні інформації щодо розташування українських військ у місті. Про це із зали засідання повідомляють кореспонденти “Суспільного”.

Судове засідання у справі Арбатського розпочалося із подання чоловіком двох клопотань. Арбатський просив у колегії суддів замінити склад прокурорів справи та надати йому перекладача з української мови на російську.

“Друге клопотання про переклад матеріалів справи російською мовою та надання мені перекладача. Важливо, щоб обидві сторони: я і слідство точно розуміли, що хотіло сказати звинувачення. Цілком логічно, щоб матеріали кримінальної справи були перекладені російською мовою, яка є для мене рідною”, — розповів Арбатський.

Справу розглядає колегія суддів: Сергій Медюк, Ольга Гуденко, Володимир Лященко, — які ухвалили рішення не задовольняти клопотання обвинуваченого.

Колегія суддів постановила на клопотання Арбатського про відведення прокурорів відмовити, в задоволені клопотання про здійснення перекладу та призначення перекладача.

“Юрія Арбатського підозрюють у держзраді, а саме застосуванні в соцмережах російських пропагандистських наративів про здійснення на території України так званої “спеціальної військової операції”, коригування вогню армії РФ, спроби передачі ворогу місць дислокацій ЗСУ”, — розповів Малюк.

Підозрюваний провину не визнає.

У судовому засіданні оголосили перерву, з метою надання захиснику часу для вивчення матеріалів справи та підготовки. На наступному засіданні досліджуватимуть письмові матеріали справи та допитуватимуть свідків та обвинуваченого.

Нагадаємо, що Юрій Арбатський у соцмережі передавав противнику інформацію про розташування формувань ЗСУ та тероборони. Свою провину підозрюваний він визнав, пояснивши свій вчинок скасуванням російської мови у школі, де навчається його дочка.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button