Політика

В США заарештували екс-президента Трампа

Екс-президент США Дональд Трамп перебуває під арештом у Нью-Йорку перед початком суду.

Про це повідомляє CNN.

Раніше велике журі Манхеттена проголосувало за пред’явлення обвинувачення колишньому президенту Дональду Трампу у справі про виплату грошей порнозірці Стормі Деніелс під час передвиборчої кампанії 2016 року. Трампа звинувачують у порушенні правил фінансування передвиборчої кампанії. За версією слідства, колишній адвокат екс-президента Майкл Коен заплатив 130 тисяч доларів порнозірці Стормі Деніелс, яка планувала публічно розповісти про роман, що нібито мав місце з політиком. Ці витрати потім були незаконно компенсовані із передвиборного фонду Трампа. Сам Коен ще у грудні 2018 року отримав за це три роки в’язниці. В обвинувальному висновку великого журі Дональду Трампу висунуто понад 30 звинувачень у бізнес-шахрайстві.

Американські ЗМІ уточнюють, що арешт Трампа перед висуненням звинувачень є формальним – кайданки на нього не надіватимуть. У нього візьмуть відбитки пальців, після цього він вирушить до Офісу окружного прокурора, а потім – до своєї резиденці.

Нагадаємо, що Трамп був президентом США у 2017-2021 роках. 76-річний Трамп після поразки на виборах в січні 2021 року спровокував штурм Капітолію, який ледве не призвів до спроби державного перевороту. Раніше розслідування показало, що Трамп та його підлеглі заохочували російське втручання у вибори президента США 2016 року, але не було доведено свідомої змови із російським урядом.

Трамп виступає за зменшення підтримки України з боку США та заявив, що рф можна віддати частину України. Трамп планує балотуватись у президенти США в 2024 році, проте в Республіканській партії у нього з’явились конкуренти – Рон Десантіс та Майк Помпео.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button