Суспільство

У Миколаєві реконструюють пошкоджені обстрілами очисні споруди

На сьогодні завершився етап реконструкції аероційної системи

Цей материал також доступний

У Миколаєві реконструюють очисні споруди каналізації, пошкоджені ворожими обстрілами, про що повідомила прес-служба МКП “Миколаївводоканал”.

“Днями на очисних спорудах каналізації міського комунального підприємства “Миколаївводоканал”, завершився етап реконструкції аероційної системи. Це вдалося зробити при підтримці Embassy of Denmark in Ukraine. В минулому році від постійних вибухів були пошкоджені спеціальні бетонні резервуари так звані аеротенки, де відбувається біологічне очищення стоків за допомогою мікроорганізмів. Протягом березня поточного року фахівцями підрядної організації було зроблено заміну близько двох кілометрів спеціальних труб, якими подається кисень для підтримки життя бактерій”, – йдеться у повідомленні.

Реконструкція очисних споруд каналізації міста буде тривати і надалі. Керівництвом комунального підприємства вже підписана угода і з представниками Турецької Республіки. В планах відновити всі етапи в процесі біологічного очищення стоків.

Довідка: зараз щодоби з міста надходить до 40 тисяч куб.м. стоків. Процес очищення, а це механічний та біологічний етап, триває близько 8 годин, щоб вода знову потрапила в природнє середовище.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button