Пригоди

На Миколаївщині піротехніки знищили вже більше 13,5 тисяч боєприпасів

Зараз в області працює 20 піротехнічних розрахунків ДСНС України з різних областей

Цей материал також доступний

У Миколаївській області станом на 4 квітня вилучено та знищено шляхом контрольованого підриву 13 555 одиниць вибухонебезпечних предметів, але, за прогнозами фахівців, це лише невеличка частка від того, чим нашпигована наша земля через збройну агресію росії, про що повідомили у ГУ ДСНС у Миколаївській області.

«Через вторгнення російських військ на територію України, наша Держава опинилася в лідерах по забрудненню територій вибухонебезпечними предметами. Різнокаліберні боєприпаси, серед яких касетні елементи, протипіхотні, протитанкові міни, залишки бомб та ракет розкидані усюди. Тож для розмінування усіх територій піротехнічні підрозділи ДСНС проходять метр за метром, ретельно обстежуючи кожен клаптик землі. Це важка та кропітка робота, яка потребує багато часу.

Для приведення в безпечний стан усієї території Миколаївщини, зокрема у Миколаївському та Баштанському районах області, які найбільше постраждали від збройної агресії, зараз працює 20 піротехнічних розрахунків ДСНС України з різних областей. Сапери розміновують об’єкти критичної інфраструктури, економіки та суб’єктів господарювання, працюють в житлових кварталах, обстежують сільськогосподарські угіддя.

«Враховуючи те, що після минулих війн ще й досі виявляються застарілі боєприпаси, а минуло вже багато років, можна тільки уявити скільки часу знадобиться аби привести в безпечний стан території нашої Держави після бойових дій сьогодення. Тому, в котре хотілось би звернутись до усіх громадян та нагадати, що питання мінної небезпеки десятиліттями не втратить своєї актуальності. Ризик натрапити на вибухонебезпечний предмет існує усюди. Тож самі пам’ятайте про правила безпечної поведінки та навчайте своїх дітей», – йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button