Суспільство

Новинський провів недільну службу в російській церкві у Швейцарії, – ЗМІ

У липні 2022 року він склав мандат народного депутата України

Цей материал також доступний

На недільній службі 2 квітня у найбільшій російській православній церкві швейцарського Цюриха служив Вадим Новинський, про що повідомила кореспондентка “Радіо Свобода”. Йдеться про «Храм Воскресения Христова» РПЦ в самому центрі Цюриха, який освячував голова Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) 15 грудня 2002 року.

Як повідомляє кореспондентка, навколо церкви висять українські прапори і портрет Зеленського. На запитання, чим він наразі займається, відповів, що «працює на мир в Україні». Разом із тим Новинський заявив, що події в Лаврі, договір на оренду якої з УПЦ (МП) добіг кінця, «засновані на брехні й маніпуляціях», звинувативши в причетності до них Службу безпеки України.

«Проходять обшуки в монастирях, підкидаються докази, підтасовуються факти, на брехні ґрунтуються свідчення лжесвідків. І щодо архієреїв порушуються кримінальні справи. Такого не було з 1937 року», – заявив колишній народний депутат.

Він висловив думку, що УПЦ (МП) втратила право користуватися Лаврою, тому що «не пішла на умови», які висувала українська держава:

«Насправді церква вже перемогла. Вона не пробилася під владу, не пішла на умови, а умови виставлялися з боку держави. Держава хотіла, щоб ми пішли на злиття з розкольницькою структурою під назвою ПЦУ та передали відповідно добровільно всі лаври та монастирі».

Нагадаємо, що у липні 2022 року Вадим Новинський склав мандат народного депутата.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button