ЕкономікаСуспільствоТема дня

Після року простою: пивзавод у Корабельному районі повертається до роботи

Керівництво підприємства сподівається налагодити випуск продукції до кінця квітня

Цей материал також доступний

З другої половини березня 2023 року працівники (здебільшого, жінки) Миколаївського відділення пивоварного концерну AB InBev Efes (відомішого як колишній пивзавод «Янтар»), розташованого в Корабельному районі, готують своє “поранене” ворогами підприємство до відновлення роботи. Бо вже в квітні пивзавод офіційно виходить з простою, що тривав більше року (з перших днів повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну).

Тепер тут працюватимуть і миколаївські співробітники, і їхні колеги з Харьковського відділення. Про це редакції korabelov.info стало відомо від самих пивоварів.

Зазначимо, що весь час вимушеного простою концерн сплачував всім працівникам Миколаївського відділення зарплату в повному обсязі, за що люди дуже вдячні керівництву компанії.

Планувалося (після звільнення Херсону, значного зменшення інтенсивності обстрілів Миколаєва ворогами та покращення ситуації з централізованим водопостачанням наприкінці 2022 року), що пивзавод запрацює ще раніше, з лютого 2023-го. Але через черговий обстріл росіянами обладнання “Миколаївводоканалу” проблеми з водою поновилися, і на їх вирішення для відділення пивоварного концерну в Корабельному районі знадобився певний час.

Керівництво пивзаводу сподівається налагодити випуск пива до кінця квітня. А поки робітники прибирають приміщення після розбору завалів від обстрілів, миють, налаштовують обладнання, проходять необхідні інструктажі… В березні люди працювали тут з 08:00 до 17:00, для них вже відкрита заводська їдальня. Під час повітряних тривог всі прямують до укриття.

Бронь заводчанам оформляти поки не планують, – йдеться в повідомленні працівників. Мовляв, директор каже їм: “Боїтеся повісток – сидіть вдома”. 

«Дійсно, ми плануємо відкриття броварні, зараз ведуться ремонтні та профілактичні роботи. Броварня зазнала чималих ушкоджень після обстрілів.

Крім того, ведеться робота по бронюванню співробітників броварні. Відповідні документи вже подані до профільного Міністерства, але цей процес дуже складний і довготривалий, тому поки що працівники залишаються незаброньованими. Ми дуже сподіваємось на підтримку центральних та місцевих органів влади та самоврядування для відновлення роботи підприємства, адже відповідно до встановленого законом порядку воно отримало статус критичного для економіки країни”, – зазначив директор Миколаївської броварні Олександр Балахнов.

Нагадаємо, ми писали: Липень 2022 року: в результаті ворожого обстрілу в Корабельному районі знов сталася пожежа, був “прильот” і по пивзаводу

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button