Пригоди

Священники УПЦ МП побили українського військового у храмі в Хмельницькому

ВІДЕО:

Цей материал також доступний

У неділю, 2 квітня, з самого ранку в Хмельницькому спалахнув новий скандал на релігійному ґрунті. В одному із храмів УПЦ московського птріархату священнослужителі побили військового. Відео інциденту оприлюднив на своїй сторінці депутат облради Віктор Бурлик.

За словами Бурлика, на відео військовий Артур Ананьєв. Він із початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт в складі 19-го стрілецького батальйону. У боях отримав контузію та черепно-мозкову травму.

“Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він сам пішов в московський храм, щоб поставити питання: “Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат????” Що було далі видно на відео…”, – пише Бурлик.

Він також повідомив, що правоохоронці затримали військового за ст.173 (дрібне хуліганство). Бурлик обурився тим, що правоохоронці “кришують” УПЦ МП.

“Мені гидко що в моєму рідному місті МУСОРА кришують МосПархат, коли по всій країні правоохоронці відкривають справи по ДержЗраді московських попів. Обличчя прихожан теж показане, всі спостерігали як мордували військового, який захищав Україну та ризикував своїм життям”, — пише Бурлик.

На кадрах видно, що попи навалилися на військового, повалили його на підлогу, заламали руки та намагалися вивести з храму. Ніхто з пригожан не втрутився. Згодом один зі священників навалився на воїна зверху. Військовий заявив, що йому важко дихати.

“Та мені наср*ти чи ти там маєш (чим дихати – УНІАН), чи ні”, – заявив йому у відповідь піп.

Після цього чоловіка, який знімав відео виштовхали з храму, назвавши його “товаришем військового”. В кінці відео видно, як окровавлений військовий виходить з храму у супроводі невідомих чоловіків.

“Чоловік під час проведення молитовної літургії скинув зі столу на підлогу книгу “Євангелія”, влаштував словесний конфлікт щодо священика, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали працівників поліції. Наразі вирішується питання щодо притягнення громадянина до адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство – ред.), – зазначили в поліції.

При цьому за фактом побиття військового слідчі також відкрили кримінальне провадження щодо священика за ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button