Суспільство

"Два кілометри нових труб", - «Миколаївводоканал» отримав допомогу від благодійників

Допомога на близько 5 мільйонів гривень

Цей материал також доступний

КП «Миколаївводоканал» отримав допомогу від міжнародної благодійної організації. Своєрідним подарунком стали 2 кілометри нових труб. Як стратегічне для міста підприємство співпрацює з донорськими організаціями та яка наразі ситуація з аварійними витоками води – йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

З кранів миколаївців і досі тече солона вода, яка не лише є непридатною для споживання, а й неабияк руйнує систему водопостачання. Наразі міське комунальне підприємство “Миколаївводоканал” продовжує працювати над відновленням водомережі. На допомогу приходять партнери та друзі нашого міста.

Це вже друга партія допомоги від даної благодійної організації, перша надійшла минулого тижня. Загальна вартість отриманих матеріалів – близько 5 мільйонів гривень.

Нещодавно уряд Данії та фонд ЮНІСЕФ також передали підприємству нові труби, а ще нові генератори та трансформатори. Борис Дуденко розповідає: під час повномасштабної війни Миколаївводоканал опинився в скрутному фінансовому становищі. Миколаївці сплачували за спожиту послугу менше половини від необхідного для нормального функціонування підприємства. Тож підтримка західних партнерських та донорських організацій є вкрай важливою.

Кількість аварійних витоків води залишається високою – каже директор водоканалу. Якщо до війни працівники підприємства ліквідовували 2-3 прориви на мережах на добу, нині ж фіксують більше 10.

Попри труднощі, комунальники продовжують старанно виконувати свої обов’язки, закликають миколаївців з розумінням ставитися до проблем спричинених російською агресією та переконані, що зможуть з ними впоратися після нашої перемоги.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button