Суспільство

Аптекам під час війни дозволили продавати рецептурні ліки без рецепта

Про це зазначається в постанові Кабміну №542

Цей материал також доступний

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що з 1 квітня 2023 року перелік рецептурних препаратів не змінюється, запроваджується лише можливість отримати їх за електронним рецептом. Про це він сказав в етері телемарафону “Єдині Новини”.

“За фактом, єдина зміна полягає в тому, що раніше відпустка цих ліків відбувалася за паперовим рецептом, а тепер використовуватиметься і електронний, що набагато зручніше для всіх – і лікаря, і пацієнта, і фармацевта”, – пояснив глава МОЗ.

Зазначимо, що Кабінет міністрів вніс зміни до Ліцензійних умов виробництва, оптової та роздрібної торгівлі, імпорту лікарських засобів. Під час воєнного стану дозволили продавати рецептурні ліки без рецепту. Відповідна постанова Кабміну №542 була ухвалена 7 травня 2022 року і діє до дня припинення чи скасування воєнного стану.

Згідно з документом, відпуск рецептурних лікарських засобів (крім лікарських засобів, які містять наркотичні засоби), може здійснюватися без рецепта лікаря. Умовою продажу є надання пацієнтам працівниками аптек під час відпуску таких лікарських засобів роз’яснення щодо необхідності їх застосування згідно із зазначеною інструкцією.

Раніше повідомлялося:
“Корвалол”, “Німесіл”, протизаплідні… Які ліки тепер можна буде купити лише за рецептом

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button