Пригоди

На Миколаївщині поліцейські затримали 27-річного прихильника «руского міра»

За скоєне зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення

Цей материал також доступний

Правоохоронці встановили, що 27-річний мешканець Южноукраїнська на особистій сторінці відео-хостингу поширював контент на підтримку дій російських окупантів та глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію рф на території України, а також виправдовував та визнавав правомірним тимчасову окупацію частини території України.

Як повідомляє Вознесенське районне управління поліції Миколаївської області, за місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, в яких містились докази його злочинної діяльності. Усе вилучене направлено на дослідження.

Нині за процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 та ч.3 ст. 436-2 КК України “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників”.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Наразі слідство триває.

Слідчі за погодженням з прокурором направили в суд клопотання про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суд його задовольнив. Так, 29 березня 2023 року Южноукраїнським міським судом обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 200 тис. грн., – повідомили в прокуратурі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button