Суспільство

В Україні хочуть створити публічний реєстр ухилянтів від мобілізації

В Україні народні депутати працюють над законопроектом щодо створення публічного реєстру ухилянтів від мобілізації. Деталі про цей реєстр розповів представник президента у Раді Федір Вениславський.

“Він (законопроект – ред.) ще не зареєстрований, а тільки написаний. Я думаю, що ми його ще доопрацьовуватимемо. Зараз йдуть консультації”, – уточнив народний депутат у коментарі виданню.

За яких умов особа вноситиме до реєстру ухилянтів

Вениславський пояснив, що законопроект, що готується, має внести зміни до закону про реєстр військовозобов’язаних. У цьому законі планується окремо створити підреєстр або субреєстр. Проте дискусії щодо цього питання ще тривають.

“Цей реєстр стосуватиметься осіб, які належним чином поінформовані про те, що вони мають прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військовокомат – ред.), але цього не зробили”, – повідомив нардеп.

Яка мета реєстру ухилянтів

Веніславський пояснив, що суспільство має знати особу, яка двічі поінформувала про необхідність з’явитися до ТЦК, але яка цього не зробила.

“Тобто фактично ця особа не виконала свого конституційного обов’язку, тому про цю людину мають знати в суспільстві”, – аргументував народний обранець.

Він повідомив, що сьогодні проводяться консультації щодо того, щоб майбутній законопроект не порушував закон про захист персональних даних.

“Тобто він майже готовий. Тож як тільки отримаю від усіх, скажімо, експертів, а також органів влади те, що цей законопроект не порушуватиме безпеку персональних даних, то ми зможемо його зареєструвати”, – сказав Веніславський.

Він додав, що мета відкритості даних про ухилистів – щоб усі могли бачити, що, наприклад, хтось із знайомих, друзів, рідних ухиляється від призову щодо мобілізації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Спочатку треба створити електронний реєстр тих хто повинен стояти на обліку. А потім вже думати за реєстр ухилянтів. А то все задом на перед.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button