Суспільство

Національний банк випустив пам'ятну медаль «Миколаїв — місто героїв»

Тираж медалей  склав 100 тисяч штук

Цей материал також доступний

Національний банк України випустив пам’ятну медаль на честь міста-героя Миколаєва, про що повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

За його словами, на аверсі медалі розміщено: угорі написи – 2023 / УКРАЇНА, унизу – малий Державний Герб України, у центрі, на тлі стилізованої карти міста, рядки з історичного роману Ліни Костенко “Берестечко”: Я ЗНАЮ ГРАМОТУ СВОБОДИ – / ЇЇ ПІДПИСУЮТЬ МЕЧІ! / ЛІНА КОСТЕНКО; стилізовану композицію, яка підкреслює, що Миколаїв – місто суднобудування та морський порт; праворуч – будівля єдиного в країні Миколаївського музею суднобудування; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч).

На реверсі на дзеркальному тлі напис – МИКОЛАЇВ / МІСТО ГЕРОЇВ, що ділить поле медалі надвоє: у верхній частині розміщена дзеркальна композиція, що символізує спротив російському окупанту, попри значні руйнації, у нижній – стилізована панорама міста з його історичними й археологічними пам’ятками.

Як повідомляється на сайті Національного банку,  медаль випускається з 28 березня 2023 року, тираж складає 100 тисяч штук.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button