Пригоди

Третя з кінця: на Миколаївщині - один з найгірших показників облаштування укриттів у школах

Облаштовано укриттями лише 28% шкіл

Цей материал також доступний

Миколаївська область знаходиться в трійці найгірших регіонів країна за облаштуванням укриттів у школах, про що йдеться у дослідженні аналітичного центру Cedos. Зокрема, зазначається, що за даними Міністерства освіти та науки, станом на січень 2023 року укриття облаштовані для 71% шкіл по всій Україні, з них 13% облаштовані у власних захисних спорудах цивільного захисту, 50% — у власних спорудах подвійного призначення й укриттях, а 9% — в укриттях інших будівель. Загальна кількість укриттів покриває 62% всіх учнів.

“Найбільше облаштованих укриттів у власних спорудах цивільного захисту або укриттях у Івано-Франківській (92%), Тернопільській (91%), Львівській (78%), Чернівецькій (76%), Кіровоградській (78%), Полтавській (73%) областях та у Києві (91%). У Київській області облаштовано 63% укриттів. Натомість у прифронтових областях, розташованих ближче до кордону з росією або до зони бойових дій, ситуація гірша. У Запорізькій області облаштовано у власних спорудах всього 54% укриттів, у Дніпропетровській — 56%, в Одеській — 59%, у Сумській — 61%.

Найгірша ситуація з облаштуванням укриттів у школах у Миколаївській (28%), Чернігівській (27%) та Харківській (6%) областях. Водночас у Чернігівській області доволі велика частка укриттів в інших спорудах — 13%, що означає, що частина учнів мають ходити в інші будівлі під час повітряних тривог”, – йдеться у дослідженні.

Зазначається, що на Миколаївщині близько 9% укриттів організовано у власних спорудах цивільного захисту шкіл, ще біля 19% – у власних спорудах подвійного призначення та найпростіших укриттях шкіл за результатами проведених комісійних обстежень. Також біля 1% – це укриття у спорудах цивільного захисту, спорудах подвійного призначення та найпростіших укриттях інших приміщень.

Також у дослідженні вказується, що через війну на Миколаївщині постраждало більше 100 шкіл.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button