Суспільство

Реабілітація та арттерапія: у Миколаєві для дітей щонеділі проводять безкоштовні театральні покази

Місто дуже довгий час не мало працюючих об'єктів культури. ФОТО

Цей материал також доступний

Дитячий простір на базі дитячого містечка «Казка» щонеділі влаштовує безкоштовні театральні покази для дітей Миколаєва та малечі з сімей внутрішньо переміщених осіб, про що повідомила КУ “Агенція розвитку Миколаєва”.

«Місто дуже довгий час не мало працюючих об’єктів культури. А діти-переселенці та ті діти, які повертаються, на жаль, не можуть ходити у дитячий садок, аби мати можливість там проводити свій час. У Дитячому просторі колектив нашого театру щонеділі проводить спектаклі для дитячої аудиторії. Завдяки цьому діти можуть комплексно відпочити на атракціонах, пограти в ігри, які розвивають, і найголовніше – подивитися виставу. Це і підтримка закладів культури, які залишилися в місті. Це і взаємодопомога мешканців міста-героя. Ми всі зараз працюємо над однією метою – реабілітація та арттерапія «дітей війни», яким потрібен певний психологічний підхід. Щоб вони могли повноцінно і житі і розвиватись, усвідомлюючи, що війна закінчиться і обов’язково буде перемога України», – каже директор Миколаївського академічного художнього драматичного театру Артем Свистун.

Квітнева програма готує для маленьких відвідувачів лялькові театральні вистави на базі українських казок, які також відбуватимуться у неділю. Зокрема, за таким графіком:

9 квітня об 11:00 – вистава «Колобок»;
23 квітня об 11:00 – вистава «Пан Коцький»;
30 квітня об 11:00 – вистава «Коза-дереза».

«На сьогодні, на жаль, ми не приймаємо глядачів у приміщенні зали театру через те, що немає укриття. Але ми працюємо на базі міської дитячої бібліотеки, і на всіх інших майданчиках Миколаєва, куди нас запрошують, і де ми зможемо зустрічатися із нашими глядачами. У квітні ми покажемо тут три вистави з українського фольклору. Не дивлячись на дитячі назви, вони будуть цікаві і для дорослих. У лютому і березні ми створили дві нові вистави «Лялькарка» і «Гуси-лебеді», з якими також поїдемо у квітні на гастролі», – ділиться найближчими планами театру Олена Антонова, керівниця літературно-драматургічної частини Миколаївського академічного обласного театру ляльок.

Дитячий простір відкрито у співпраці з Миколаївською міською радою та ГО «Ресурсний центр громадських ініціатив» за фінансової підтримки СОС Дитячі Містечка Україна. КУ ММР «Агенція розвитку Миколаєва» є інформаційним партнером проекту у Миколаєві.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button