Політика

У США очікують найближчими тижнями ще одного наступу рф на Україну

У Сполучених Штатах Америки вважають, що російські окупаційні можуть спробувати розпочати найближчими тижнями новий наступ на Україну. Атаки, можливо, здійснюватимуться за кількома напрямками.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США в Білому домі Джон Кірбі, передає CNN.

Кірбі сказав, що найближчі тижні будуть «критичними» у війні, і США очікують, що російський президент «спробує здійснити ще один наступ і, можливо, за багатьма різними векторами».

– Ми повинні переконатися, що ми робимо все можливе, щоб Україна була готова до цього, – сказав він.

Кірбі сказав, що США хочуть забезпечити, щоб українці могли захистити себе від будь-якого нового російського наступу, маючи при цьому гнучкість «проведення власних наступальних операцій у час і місце, розмір і масштаб на свій вибір».

– Саме тут ми зараз виводимо батальйони з України і проводимо для них загальновійськові маневри. Ось чому вони нарощують підготовку з таких речей, як система ППО Patriot. Ми робимо все можливе, щоб переконатися, що вони готові якнайкраще перед майбутніми критичними тижнями та місяцями, – наголошує Кірбі.

Кірбі зазначив, що Сполучені Штати віддають перевагу керівництву України у визначенні пріоритетів важкої битви за Бахмут і продовжуватимуть забезпечувати, щоб президент країни мав «те, що йому потрібно, де б він не вирішив воювати».

– Це означає розвідку. Це означає підтримку. Це означає зброю. Це означає можливості. Ось на чому ми зосередимося, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button