Стати офіцером в Україні тепер можна без військової освіти

Верховна Рада України ухвалила проєкт Закону № 8339 про внесення змін до статті 20 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період.

Про це повідомляє пресслужба українського парламенту.

Закон спрямований на забезпечення комплектування Збройних сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період.

«Для досягнення вказаної мети передбачено норму щодо прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу з одночасним присвоєнням первинного військового звання офіцерського складу осіб сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом або військову службу за призовом під час мобілізації, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, мають бойовий досвід та проходили військову службу в районах ведення воєнних (бойових) дій не менше шести місяців», — йдеться у повідомленні.

Умова призначення – людина проходить службу в сержантському або старшинському складі, має бойовий досвід від півроку та не має непогашених дисциплінарних стягнень.

Також закон на період воєнного стану дозволяє приймати на військову службу офіцерів від 20 до 40 років (раніше було до 30 років).

Раніше для отримання первинного офіцерського звання необхідно було вивчитись у військовому закладі вищої освіти або військовому навчальному підрозділі вишу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button