Пригоди

У громаді Миколаївської області за 10 днів підірвалися 5 людей

Росіяни щодня обстрілювали територію та залишили велику кількість боєприпасів та снарядів

Цей материал також доступний

На Миколаївщині у Шевченківській громаді, з 5 по 15 березня, сталося п’ять випадків, коли мешканці громади вибухали на вибухонебезпечних предметах. На російські боєприпаси люди можуть натрапити навіть на власні ділянки. Про це розповів голова Шевченківської ОТО Олег Пилипенко, передає «Суспільне».

Голова зазначив, що протягом 9 місяців після початку повномасштабної війни біля селища Любомировка вели активні бойові дії. Росіяни щодня обстрілювали територію та залишили велику кількість боєприпасів та снарядів.

«Дуже багато залишків не розірваних боєприпасів, дуже багато в позиціях росіян було занедбаних боєприпасів, багато мін пролежали рік. Невідомо, як вони зреагують, якщо там навіть поруч хтось стоятиме, не кажучи про те, що хтось їх переноситиме з поля», – каже Олег Пилипенко.

Десятого березня у Любомировці місцева мешканка у своєму дворі натрапила на вибухонебезпечний предмет та отримала поранення, каже староста Наталія Чепик.

“Жінка у себе у дворі орала грядку і вибухнула, вибухнула на гранаті. Віла потрапили у чеку. Вона зараз перебуває у Миколаєві у лікарні“, – зазначила вона.

Територію селища Любомировці неодноразово обстежували працівники ДСНС Миколаївської області. Щодня вибухотехніки приїжджають на виклики місцевих мешканців.

Сусідка 48-річної жінки, яка постраждала від боєприпасу, розповіла, що того дня почула вибух і одразу побачила жінку в крові.

«Я копала теж у саду, почула вибух. Я сюди вилітаю, бачу Леся вийшла, вона, мабуть, була шокована. Вона вийшла, потім знову зайшла і знову вийшла. Вся у крові, ноги у крові. Тут Марина вдається, сусідка, вона пішла їй накладати бинти, щоб зупинити кров. Я побігла по машину, щоб її завезти до лікарні. Біжу в шоці, сусіда покликала, ми приїхали, із сусідкою повантажили її в машину», – згадує Наталя.

Станом на 15 березня жінка перебуває у лікарні у стабільному стані. Територію будинку подружжя сапери обстежили вже вчетверте.

12 березня у Любомировці біля двору будинку свого товариша підірвався 13-річний хлопець, розповідає депутат Шевченківської ОТГ Валентина Кондратьєва. Станом на 15 березня, хлопчик перебуває в обласній дитячій лікарні у тяжкому стані.

«У його однієї ноги – рвана рана та перелом. Інша нога – теж рвані рани. Дуже сильне поранення живота, черевної частини дуже сильно пошкоджені внутрішні органи. Якісь прогнози лікарі не роблять, просто налаштовують на те, що роблять усе можливе», – каже депутат.

За словами голови громади Олега Пилипенка, сьомого березня у селищі Зелений Гай двоє чоловіків вибухнули на міні, яку знайшли у полі. Від отриманих тілесних ушкоджень один із чоловіків загинув на місці.

«Найбільша кількість таких випадків була біля населеного пункту Любомировка, тому зараз там зосереджуються основні сили та кошти наших ДСНС. Ми найбільша замінована громада в Миколаївському районі, і друга за замінованістю у Миколаївській області. Ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу із населенням, ми постійно проводимо різні заходи для наших дітей», – каже Олег Пилипенко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button