Суспільство

Першокласників у Миколаєві стало менше на 17%, а загальної кількості учнів - на 1,5 тисячі

Більшість миколаївських учнів хочуть повернутися до рідного міста

Цей материал також доступний

Кількість учнів у школах Миколаєва попри війну зменшилася лише на 1%, про що в ефірі програми “Діалог” на ТРК “Март” повідомила начальник управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко:

“Якщо говорити про кількість учнів, то до кінця навчального (минулого – прим. ред.) року з нами залишились всі учні.

Якщо візьмем кількість учнів з 1 вересня 2022 року, коли війна тривала не 1-2-5 місяців, ми помітили зменшення кількості учнів на 1%. Це не значний показник. Якщо у 2021-2022 році ми мали 46 тисяч учнів, то на 2022-2023 році – 44,5 тисячі учнів. Хвилювались, що відток учнів буде набагато більший”.

За її словами, впродовж навчального року деякі батьки забирали документи зі школи, щоб влаштувати дітей до навчальних закладах на території Західу України, де є офлайн-навчання. Проте були випадки, коли діти повертались на дистанційне навчання в школи Миколаєва, маючи змогу отримувати офлайн-освіту. Так, Міністерство освіти відслідковувало, що в багатьох школах міста були такі діти, що каже про те, що всі хочуть повернутись.

“Також це каже про те, що рівень навчання для них тут нормальний. Знову ж таки, війна показала, що вчителі ще більше стали такими спеціалістами в онлайн-навчанні. Багато різноманітних платформ, це все напрацьовувалось дуже багато”, – додала вона.

Проблемою на сьогодні є суттєве зменшення кількості саме першокласників.

“Якщо ж говорити про першокласників, то через воєнний стан до миколаївських шкіл прийшло мало дітей, аж на 17% менше, це майже на 1200 дітей. Це для нас вагомо, бо зазвичай ми приймали 4,5 тисячі дітей і трошки більше. 1 вересня минулого року ми прийняли всього на всього 2741 дитину, – сказала вона, пов’язавши це з тим, що першокласника важко навчити в онлайн-форматі, як правильно тримати ручку, як вести себе під час уроку і так далі.

Проте в управлінні освіті сподіваються, що ці першокласники повернуться до рідного міста, бо вже є позитивний досвід, коли на кінець минулого року у місті знаходилось 22% дітей шкільного віку, влітку їхня кількість зменшилась до 10%, на початку поточного навчального року цей показник знов був на рівні 22%, а на сьогодні складає 38%.

“Ми сподіваємось, що як тільки ще більше стабілізується ситуація і все повернеться на межі 1991 року, все буде гаразд і ми повернемось до звичайного життя”, – наголосила вона.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. навчаючись онлайн .діти дуже зморені. З 9ранку до 3години -йдуть заняття Домашне завлання це щос ь з області фантастики .-самостійно пропрацювати,самостійно,самостійно тд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button