Суспільство

В першу чергу, культурний простір: у Миколаєві відкрили «Юрту Незламності»

Там можна ознайомитись із культурою Казахстану, відвідати майстер-класи та різноманітні заходи

Цей материал також доступний

У рамках міжнародного проєкту дружби «Україна – Казахстан» у Миколаєві встановили «Юрту Незламності», про що повідомляє NikLife.

До участі в церемонії відкриття приєдналися начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько, казахський меценат Айдос Мукатаєв, який долучився до ініціативи й допоміг придбати та доставити юрту до України, а також голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Казахстан у Верховній Раді народний депутат Сергій Нагорняк.

Після вітальних слів, казахські гості подарували очільнику Миколаївської ОВА Віталію Кіму традиційне казахське вбрання – розшитий національним етнічним візерунком халат – «шапан», головний убір та батіг.

«Юрти незламності» – це місце, що за потреби виконують роль пункту незламності з генератором і точкою доступу до інтернету Starlink. Як зазначили присутні, це — в першу чергу культурний простір, де бажаючі можуть ознайомитись із багатою культурою Казахстану, відвідати майстер-класи та різноманітні заходи.

Всередині юрти можна побачити велику кількістю килимів, традиційних костюмів та побутових дрібниць, характерних для регіону. Окрім цього, у юрті можна знайти портрет українського письменника Тараса Шевченка, який за своє життя відбував заслання саме у Казахстані.

«Юрти незламності» на сьогодні вже діють у містах Буча, Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро. Працюватиме юрта з 9:00 до 19:30 щоденно, проте з 1 квітня графік можуть змінити.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button