Пригоди

Не лишилося цілих будинків: росіяни майже повністю знищили село Любомирівку на Миколаївщині

Село довгий час знаходилося на лінії розмежування

Цей материал також доступний

У селі Любомирівка колишнього Березнегуватського району Миколаївської області не лишилося будинків, які не зачепило російськими обстрілами. Загарбники навіть знищили пам’ятник героям, загиблим у Другій світовій війні, що знаходиться на в’їзді до села.

Про це розповів кореспондент «НикВести», який побував на місці. Любомирівка довгий час знаходилася на лінії розмежування, до вторгнення в селі проживало до 500 людей, але майже усі вони виїхали, тікаючи від війни. У селі не лишилося і жодного вцілілого об’єкта інфраструктури. Місцева школа, де до початку повномасштабної війни навчалися близько 200 дітей, сьогодні зустрічає вибитими вікнами, зруйнованими кабінетами і понівеченим дахом.

Потрохи місцеві мешканці повертаються до села. Наприклад, родина Соловей, яка на початку вторгнення виїхала, аби врятувати онучок, вже лагодить будинок.

“Приходили сюди кацапські розвідувальні групи, ставали на краю і лупили. Тут у нас епіцентр бойових дій був, дерева, все літало”, — розповідає Тамара Соловей, показуючи понівечені ворота.

Подружжя Соловей, Тамара та Богдан, у цій війні втратили сина — старший сержант Микола Соловей героїчно загинув у Маріуполі.

Нині вони потихеньку наводять лад у дворі, замінили розбиті вікна, лагодять дах. Підгодовують котів і собак, що лишилися без господарів. Також зібрали до купи свійських птахів, яких односельці лишили, рятуючи свої життя.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button