Пригоди

За підготовку захоплення російськими окупантами влади в Очакові затримали екс-командира 73-го спеццентру, - ЗМІ

Затримали його ще на початку лютого

Цей материал також доступний

Затриманим за підготовку до захоплення влади в Очакові виявився екс-командир 73-го морського центру спеціальних операцій Едуард Шевченко, про що виданню “Преступности.НЕТ” стало відомо зі своїх джерел в Службі безпеки України.

Затримали Шевченко ще на початку лютого, після чого з ним проводили слідчі дії. Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.

Довідка: Едуард Григорович Шевченко — український військовик Військово-Морських Сил Збройних Сил України, капітан I рангу. Народився в 1977 році на Камчатці (РРФСР). Строкову військову службу проходив у місті Владивосток. В 2000 році закінчив навчання в Чорноморському вищому військово-морському училищі імені Нахімова, місто Севастополь.

Брав участь в АТО. У березні 2016 року був призначений на посаду начальника 73 МЦСпО, який базується в Очакові.

У травні 2017 року Військово-лікарська комісія діагностувала у Едуарда Шевченка посттравматичний синдром внаслідок служби в зоні бойових дій на сході і визнала його обмежено придатним до військової служби. На підставі висновків ВЛК, його було виведено у розпорядження Генерального штабу ЗС України. Шевченко не погодився з таким рішенням та подав позов до адміністративного суду.

7 вересня 2017 року суд визнав дії військового керівництва протиправними та зобов’язав направити офіцера на повторне проходження ВЛК.

26 лютого 2018 року Одеський апеляційний адміністративний суд у справі № 483/1384/17 скасував постанову Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області від 07 вересня 2017 року та офіцер продовжив військову службу у складі Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Лицар орденів Богдана Хмельницького II та III ступенів, повний кавалер ордена «За мужність». Має нагрудний знак “Знак пошани” та недержавну відзнаку Народний Герой України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button