Суспільство

За рік війни на Миколаївщині народилося майже у двоє менше дітей, ніж у 2021

Напружена робота тривала в медустановах по всій області

Цей материал також доступний

У перший рік повномасштабної війни в Миколаївській області народилося 4175 дітей. З них 18 немовлят з’явилися на світ поза пологовими будинками – жінки народжували вдома та в каретах швидкої допомоги. Про це повідомляє «Суспільне» із посиланням на заступника начальника управління охорони здоров’я Миколаївської обласної військової адміністрації Олега Бабіна.

За його словами, у 2022 році в області народилося на 40 відсотків дітей менше, ніж у 2021 році.

Нагадаємо, ми писали:
Смертність у Корабельному районі Миколаєва за 2022 р. перевищила народжуваність майже у 5 разів

«На жаль, ми маємо зменшення народжуваності за 2022 рік. Це сталося через міграцію населення з області та міста на інші території через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. За статистикою, в 2021 році на Миколаївщині народилося 6928 малюків, а в 2022 – лише 4175», – сказав Олег Бабін.

Нагадаємо, раніше Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції повідомляло, що в 2022 році в Миколаївській області народилося 4612 дітей.

Як зазначив Бабін, напружена робота тривала в медустановах по всій області.

«За рік повномасштабної війни найбільше пологів прийняли у Миколаєві — 1646. У безпечнішому Первомайську — 789. Незважаючи на облогу та часткову окупацію, у Вознесенську побачили світ 618 дітей. У Южноукраїнську – 301 дитина. Лікарня в Баштанці прийняла 139 пологів. Надавали допомогу жителям навколишніх населених пунктів і в окупованій Снігурівці», – розповів Олег Бабін.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button