Пригоди

26-річна мешканка Миколаєва наводила російські ракети по місцях дислокації ЗСУ

Центральний районний суд міста заарештував її без можливості внесення застави

Цей материал також доступний

Слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва Галиною Подзігун обрано запобіжний захід 26-річній місцевій мешканці, підозрюваній у тому, що у лютому 2023 року вона поширювала за допомогою програми обміну повідомленнями «Telegram» інформацію про можливі місця дислокації підрозділів Збройних сил України на території Миколаєва та Коблівської ОТГ.

Як повідомляє прес-служба суду, окрім текстових повідомлень, жінка надсилала скріншоти з позначенням на мапі місць перебування українських військовослужбовців, з метою подальшого ураження останніх збройними силами держави-агресора.

«У листуванні зі своїм абонентом жінка вказувала на колишні місця дислокації підрозділів ЗС України і зазначала, що не надала інформацію про це влітку минулого року для нанесення ракетних ударів, оскільки боялась, що її «викриють». Також неодноразово висловлювала проросійські і антиукраїнські погляди та виправдовувала збройну агресію під час листування в відповідних пабліках. У ході обшуку жінка вказала, що в квартирі, де вона мешкає, наявні наркотичні засоби. Речовини, схожі на наркотичні, та пристрої для їх вживання було виявлено і вилучено», – йдеться у повідомленні.

В судовому засіданні жінка визнала факт надсилання інформації, просила обрати для неї запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Захисник поділяв позицію своєї клієнтки.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button