Пригоди

У Миколаєві судитимуть херсонця, який ґвалтував 13-річного хлопчика

Центральний районний суд Миколаєва відправив до СІЗО без права внесення застави 49-річного херсонця, який ґвалтував 13-річного хлопчика, який залишився без матері та житла.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Згідно з матеріалами клопотання, жертва насильства – 13-річний хлопчик – проживав з мамою та 5-річним братом у орендованій квартирі в Херсоні. У листопаді 2022 року мати виїхала до АР Крим для закупівлі продуктів і мала повернутися через три дні, однак у цей період був підірваний Антонівський міст і повернутися до дітей жінка не змогла.

Кілька місяців за орендовану квартиру платив роботодавець матері, проте згодом припинив, і орендодавці наполягали, щоб діти звільнили приміщення. Молодшого брата забрала до себе жити його хрещена. 13-річний хлопчик увесь цей час отримував гуманітарну допомогу та підробляв продажем стартових пакетів мобільних операторів, що дозволяло їм із братом вижити.

У лютому 2023 року хлопчик зустрів на вулиці підозрюваного – 49-річного мешканця Херсона. Дізнавшись, що у хлопця проблеми із житлом, чоловік запропонував жити у нього безкоштовно.

Хлопчик погодився і кілька днів проживав у квартирі чоловіка, де той чинив по відношенню до підлітка насильницькі дії сексуального характеру.

У судовому засіданні підозрюваний частково визнав свою причетність до скоєння злочину, по суті підозри за ч. 4 ст. 153 КК України (вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням у тіло іншої особи, вчиненої стосовно особи, яка не досягла чотирнадцяти років (сексуальне насильство) пояснень не надав.

Підозрюваний зазначив, що співпрацює зі слідством і не має наміру приховуватися. Крім того, у нього хвора лежача мати, яка потребує догляду, тому просив застосувати до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби.

Дослідивши матеріали клопотання, суддя Іван Дірко вирішив обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button