Суспільство

"Дитсадки в Миколаєві можуть запустити вже у травні", - міський голова Сєнкевич

Також потрібно знайти транспорт для підвозу школярів

Цей материал також доступний

Для відновлення роботи дитячих садків та шкіл у місті Миколаєві потрібно, в першу чергу, забезпечити навчальні заклади бомбосховищами. Про це нагадав мер Олександр Сєнкевич у інтерв’ю телеканалу «Март».

«Сьогодні ми повинні забезпечити навчальний процес, виховний процес, навчально-виховний процес укриттями для наших дітей. Сьогодні стоїть задача, в першу чергу, відкривати ті дитячі садки, в яких є найпростіше укриття чи укриття там поряд. Сьогодні, коли злітають літаки чи виходять у моря кораблі, з яких можуть запускатися ракети, лунає тривога і фактично доліт цих ракет там складає 30 хвилин та більше, ми маємо час для того, щоб підняти всіх дітей і заховати їх там – чи в цьому ж будинку дитячого садка, чи в бомбосховище, яке є поруч», – зазначив він.

За його словами, сьогодні міське управління освіти аналізує інформацію щодо наявності та стану бомбосховищ, готує ремонти цих приміщень. Тому він прогнозує, що дитсадки можуть запустити вже у травні.

«Коли ми зможемо забезпечити (бомбосховищами – прим.), ми будемо відкривати окремі дитячі садки і дітей туди запрошувати до виховного процесу. Знову ж таки, я думаю, що це буде травень місяць – поки пройде опалювальний сезон, там все почистяться, перевірять. То я думаю, що в травні вже ми будемо запускати», – сказав Сєнкевич.

Для запуску офлайн-навчання у школах, за словами мера, в першу чергу потрібно вирішити проблему підвозу учнів.

«У нас дуже багато шкіл, які постраждали від обстрілів, шкіл, які зруйновані частково або повністю, і сьогодні це питання, над яким ми всі працюємо і яке ми всі готуємо, щоб насправді зробити навчання офлайн. Інша проблема сьогодні – те, що нас мала кількість транспорту громадського. Тобто, частина транспорту була мобілізована, частина була пошкоджена війною, і нам сьогодні не дуже вистачає транспорту, щоб забезпечити перевозки в місті Миколаєві. Але для того, щоб забезпечити навчальний процес за відсутності деяких шкіл нам ще необхідні додаткові шкільні автобуси. Ми зараз звертаємося до партнерів, щоб нам допомогли в придбанні цих автобусів для того, щоб ми могли організувати підвіз учнів для проведення навчання», – сказав мер.

Крім того, у миколаївських школах також не вирішена проблема з наявністю бомбосховищ.

«Нові стандарти, за якими потрібно мати бомбосховище. А ви розумієте, що в більшості шкіл наших цих бомбосховищ немає просто фізично, вони не існують, вони так не будувалися», – сказав він.

Сєнкевич зазначив, що під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським він озвучив проблему відсутності бомбосховищ у дитсадках та школах.

«Він сказав, що зараз будемо зустрічатися з прем’єр-міністром Данії, щоб озвучити, які нагальні проблеми міста Миколаєва, які стосуються гуманітарного питання. Я сказав, що це для нас сьогодні головне питання – облаштування бомбосховищ для навчальних закладів, для відновлення навчальних процесів і дитячих садках та школах», – сказав мер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:
У Миколаєві починають відновлювати роботу дитсадки: їм передали 10 генераторів

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button