ПригодиТема дня

"Помстимося ворогові за загибель Андрія!", - побратими льотчика-Героя з Корабельного

Замість катапультування, він направив підбитий літак в бік колони ворожої техніки

Цей материал також доступний

Сьогодні – рік, як загинув Андрій Антихович – льотчик 299-ї бригади тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова (Корабельний район Миколаєва).

“Сьогодні вчергове серця наших побратимів краяться від горя та болючих спогадів про загиблого Героя – капітана Андрія Антиховича. 26 лютого 2022 року льотчик нашої бригади капітан Андрій Антихович на літаку Су-25 здійснював бойовий виліт в Херсонському напрямку для зупинення ворожих сил, що намагались за всяку ціну форсувати Дніпро задля подальшого наступу на Миколаїв та Одесу. Андрій виявив колони техніки та живої сили противника та завдав по них успішного вогневого ураження, чим зупинив просування ворога на напрямку наступу.

На жаль, виконуючи бойове завдання, наш штурмовик був збитий засобами ППО орків. Підступний ворог зміг влучити у літак, але не зміг зламати рішучість та сміливість Українського льотчика в його бажанні боронити Українську Землю. До останньої секунди свого життя капітан Антихович мужньо виконував бойове завдання. А в останню мить, коли постало рішення – катапультуватися чи знищити проклятих окупантів – не вагаючись направив підбитий літак в бік колони ворожої техніки, – йдеться в сьогоднішньому повідомленні 299-ї бригади.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Андрій Антихович був посмертно нагороджений орденом Б. Хмельницького ІІІ ступеня.

“У цей день висловлюємо щирі слова підтримки та розділяємо скорботу рідним Андрія – мамі, Світлані Григорівні, та сестрі – Вікторії. Ми назавжди збережемо в серцях пам’ять про нашого побратима та помстимося ворогові за загибель Андрія!”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо: 25.02.2022 в лісі поблизу села Глібівка, що на Київщині, неподалік міста Гостомель героїчно загинув льотчик 299-ї бригади підполковник Геннадій Матуляк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button