Політика

Данилов пояснив, чому українців не попередили про повномасштабну війну

Секретар РНБО Олексій Данилов відповів на закиди журналістів, що він мовчав про плани Росії піти у повномасштабну атаку на Україну наприкінці лютого 2022 року.

Під час марафону ” Радіо Свобода ” він заявив, що українська влада мала кілька дат початку повномасштабної війни. Але точно спрогнозувати, куди піде ворог, як він це робитиме, чи застосовуватиме бойову авіацію ніхто не міг.

“Було кілька сценаріїв початку війни. Дат було багато. Було на 22-е, у нас була карта псковських десантників”, – каже Данилов.

А загалом від західних партнерів було багато таких дат-попереджень: це нібито мало статися у листопаді, потім – у грудні, потім називали 15 січня. Цих дат було багато.

“Крайня, коли ми зрозуміли, що це було на 22-е, це коли у нас вже була після вторгнення картина, карта псковських десантників, однією з частин псковських десантників, яка безпосередньо мала заходити тим маршрутом, який був на цій карті” , – пояснює секретар РНБО.

Він нагадав, що справді прямого попередження про плани Росії розпочати повномасштабне попередження з дня на день не було, але 23 лютого Україна запровадила надзвичайний стан.

Також Данилов підкреслив, що 24 лютого 2022 року – не початок війни, вона почалася тоді, коли Путін увірвався на український Кримський півострів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button