ПригодиТема дня

У Миколаєві суд змусив поліцію розслідувати випадок силового доставлення чоловіка до військкомату

Спочатку поліція відмовилася розглядати його скаргу

Цей материал також доступний

Суддя Центрального районного суду міста Миколаєва розглянув скаргу місцевого жителя на бездіяльність посадових осіб відділення поліції №1 ГРУП ГУ НП України в Миколаївській області, про що повідомила пресслужба суду.

Згідно зі скаргою, чоловік звернувся до відділення поліції із заявою про вчинення кримінального правопорушення. У заяві було зазначено, що група осіб у військовій формі силоміць заштовхнула його в автомобіль і проти його волі доправила до одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

За результатами розгляду його заяви відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено не було, і чоловік звернувся зі скаргою до суду.

У судовому засіданні чоловік скаргу підтримав і надав відеозапис із камери зовнішнього спостереження.

Дослідивши матеріали справи, зокрема відеозапис, суд встановив, що група осіб у військовій формі із застосуванням сили поміщають скаржника в автомобіль. У внесенні за цим фактом відомостей до ЄРДР було відмовлено на підставі пояснень співробітників РТЦК і СП, що чоловік поїхав добровільно, що не відповідає дійсності.

Суд дійшов висновку, що у викладених у заяві відомостях і відеозаписі вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146, 371 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини; завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою).

Перевірка зазначених відомостей повинна проводитися виключно шляхом проведення досудового розслідування.

З огляду на це, суд ухвалив рішення задовольнити скаргу, зобов’язати начальника ВП № 1 ГРУП ГУ НП України в Миколаївській області забезпечити внесення до ЄРДР відомостей викладених у заяві.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button